office@green-amber.hu
  Tel : +36-19996729
SZŰRŐ- ELVÁLASZTÓ- ÉS SZINTEZŐRÉTEGEK
SZŰRŐ- ELVÁLASZTÓ- ÉS SZINTEZŐRÉTEGEK
Szűrőréteg - Szűrőfátyol
A zöldtető egyik alkotó rétege, amely megakadályozza a termőréteg finom részecskéinek a drénrétegbe történő átjutását, és a védőréteg struktúráig jutását, így megvédi a vízszigetelést is az esetleges kémiai degradálástól (amelyet a növényekből és szubsztrátumból eredő organikus és ásványi anyagok okoznának). A szűrőréteg meg kell feleljen bizonyos elvárásoknak:
- ne rongálja a környezetet
- ne rongálódjon meg a környező anyagoktól
- kompatibilisnek kell lennie a növényekkel (ne jelentkezzen fito-toxicitás)
- ellenálló legyen az időjárás viszontagságainak
- a növények gyökerei át tudjanak hatolni rajta
- ellenálló legyen a mikroorganizmusoknak
- legyen ellenállósága a kémiai hatásokkal szemben
Ebből a célból felhasználnak egy polietilén szálakból készült fátyolt, amely 1-2 mm vastagságú, ez egy szűrőréteget alkot, amely megakadályozza a drénréteg eltömődését, megrakódását, a zöldtető vagy élő terasz növény- vagy ültetőközegéből származó részecskékkel, mivel ennek a szűrőfóliának az apró nyílásai 0,06 mm és 0,2 mm közöttiek (ezért 90% -a a szubsztrátumnak visszatartódik és csak 10% megy át a szűrőn).
SZŰRŐ- ELVÁLASZTÓ- ÉS SZINTEZŐRÉTEGEK
A szűrőfátyolt a drénrétegre terítik ki - figyelembe véve a szállítási formát, oly módon, hogy annak teljes felületét lefedje. Erre tevődik rá közvetlenül a szubsztrátum amely rögzíti. Ajánlott szűrőfátyol a műszaki adataival:

Bauder Filtervlies FV 125

Anyag Poliészter / polipropilén
Vastagság 1,0 mm
Súly 125 g/m²
Méret 2,0 x 100 m 1,0 x 100 m
Szállítási forma 200 m² tekercs 100 m² tekercs
Termékszám 7423 0200 7423 0100

Letölthető Bauder Filtervlies FV 125 Műszaki adatlap
SZŰRŐ- ELVÁLASZTÓ- ÉS SZINTEZŐRÉTEGEK

Elválasztóréteg - Polietilén fólia
Az elválasztóréteget a tető vízszigetelésére terítik, ezzel is növelve annak hatékonyságát. Egy polietilén fóliát használnak, amely a bitumennel kompatibilis:

Bauder Trennfolie PE 02

Anyag Bitumen- és polisztirolálló polietilén fólia újrahasznosított granulátumból
Vastagság kb. 0,2 mm
Súly kb. 190 g/m²
Méret 4 x 50 m (1 m szélességben összehajtva)
Szállítási forma 200 m²/tekercs
Termékszám 7444 0000


Cod de validare
ELKÜLD
Bármilyen ökológikus kiépítés tervezési fázisától amely tetőre vagy teraszra épül, ajánljuk teljeskörű támogatásunkat, hogy a befektetésnek megfelelő rendszert alakítsunk ki, arányosan a költségi és építési lehetőségekkel. A szűrőréteg a zöldtetők egyik alkotó rétege, amely megakadályozza a termőréteg finom részecskéinek a drénrétegbe történő átjutását, és a védőréteg struktúráig jutását, így megvédi a vízszigetelést is az esetleges kémiai degradálástól. Az elválasztóréteget a tető vízszigetelésére terítik, ezzel is növelve annak hatékonyságát. Egy polietilén fóliát használnak, amely a bitumennel kompatibilis.
Azok a gyártók amelyeknek az anyagai felhasználásra kerülnek zöldtetők berendezésénél, nemzetközileg és helyileg is elismertek, továbbá a csapatunk, amely már sok közös projektet valósított meg, megbízható és látványos eredményekkel, elvégezheti mindezen komponenseknek a beszerelését, karbantartását. Általunk, az ökológikus tetők építőelemeinek minősége megduplázódik az emberi szakértelemmel, képesített és tapasztalt szakembereink jártasak a zöldtető kiépítés minden tartozékának használatában és karbantartásában.
Ez lehet akár egy extenzív zöldtetősre tervezett ipari csarnok, elsődleges ökológiai szereppel, vagy egy reprezentatív irodai épület intenzív zöld teraszokkal, vagy egy futurisztikus bevásárlóközpontról, emeleti parkolókkal és táj típusú zöld teraszokkal.
Csapatunk felkészültsége biztosítja, hogy a projektben szereplő minden felhasználandó anyag, kompatibilis legyen egymással, hogy az eredmény egy egységes egész legyen.